A 2017 decemberében megvalósult Év vállalkozója verseny során 16 fiatal vállalkozó nyerte el a Vállalkozói Mentorprogramban való részvétel lehetőségét.

A mentorprogram során márciustól júliusig, mintegy 5 hónapon keresztül 8 mentor által személyes konzultációk keretében valósul meg a vállalkozók fejlesztése. A tanácsadási sorozat célja, hogy a különböző szegmensekből érkező vállalkozások új fejlődési pályára lépjenek, legyen akár elakadásuk a marketing, értékesítés, szervezetfejlesztés vagy más téren.

A nyitórendezvényre és egyben az első mentornapra március 23-án Naszvadon került sor.

A mentorok, akiknek segítségével a vállalkozók fejlődhetnek, a saját területükön a legjobbak közé tartoznak. A mentorok között vannak olyan elismert egyetemi tanárok, docensek, mint Dr. Simon Vilmos, MEDIANETS laborvezető (BME HIT), továbbá Bacsa László, a Demola Budapest vezetője, és a Műegyetemi Technológia és Tudástranszfer Iroda igazgatója, valamint a komáromi Selye János Egyetem Gazdaságtudományi Kar Menedzsment Tanszékének oktatója, Gódány Zsuzsanna. További szakemberek Lauter Adrienn, pszichológus, mediátor és Mészáros Anita, pénzügyi és szervezetfejlesztési szakertő, a Design Terminál tréner partnere. Nagy örömünkre szolgál, hogy a mentorok csapatának olyan vállalatok ügyvezetői is tagjai, akik hosszú évek során szerzett tapasztalattal rendelkeznek a vállalkozás irányításában. Ők Bacsa Gábor, a Carat Hungary 21 Média Kft ügyvezető igazgatója, Schmid Peter, a REJLEK Metal & Stamping Kft. ügyvezetője, és nem utolsó sorban Hernyák László, az etyeki Hernyák birtok tulajdonosa.

A március 23-i mentorálások során elsősorban cégállapot felmérésére került sor. A mentorok személyesen is megismerkedtek a vállalkozókkal szembeni kihívásokkal, mentorálási céljaikkal. A tanácsadások áprilisban folytatódnak Komáromban.