Amit tudni kell a védjegyről

A Szlovákiai Magyar Vállalkozók Szövetsége 2022-ben megalkotta a Hiteles Vállalkozás Védjegyet. A védjegyet azon vállalkozások kaphatják meg:

- akik példaértékű tevékenységet folytatnak
- munkálkodnak a közösségért
- megbízható vállalkozók

Pozitív példákat szeretnénk bemutatni, akiktől érdemes tanulni és inspirálódni. A Hiteles Vállalkozás Védjegy egy elismerés a vállalkozó számára. Megszerzése esetén minden kommunikációs felületünkön fel fogjuk hívni a figyelmet a védjegyet birtokló vállalkozókra és ajánlani fogjuk a velük való együttműködést. A védjegyet megszerző vállalkozások példaképek a felvidéki vállalkozói közösség számára.

A védjegy célja nem csupán a legsikeresebb és legmegbízhatóbb vállalkozások előtt tisztelegni, hanem felhívni a szakmai közvélemény és a fogyasztók figyelmét a szlovák és a nemzetközi piacokon működő felvidéki vállalkozásokra.

Hogyan szerezzük meg a védjegyet?

Az adott év Hiteles Vállalkozás Védjegyét olyan vállalkozásnak ítéljük oda, amely a jelentkezési űrlapunkat kitöltve felvételét kéri a programba, továbbá megfelel az előírt kritériumoknak. A védjegy megszerzésére tett igénylést a Szlovákiai Magyar Vállalkozók Szövetségének az elnöksége bírálja majd el. Az értékelési folyamat végén a vállalkozók megkapják a védjegyet, amelyet 1 évig jogosultak használni. A védjegy elhelyezhető a vállalkozás online felületein, valamint matrica formájában bárhol a vállalkozásban.

Legyen minél több hiteles vállalkozás Felvidéken!

A Hiteles Vállalkozás Védjegy odaítélésében a Bizottság az alábbi szempontokat vette figyelembe:

- A vállalkozás példaértékű tevékenységet folytat, beleértve azt, hogy Felvidéken tevékenykedő vállalkozóként megtiszteli a vásárlóit, ügyfeleit azzal, hogy kétnyelvűen, magyarul és szlovákul is kommunikál feléjük.
- A Vállalkozó munkálkodik a közösségért, illetve végez valamilyen karitatív tevékenységet is.
- Megbízható vállalkozó, nincs köztartozása.

A védjegy átadására 2022. október 14-én Dunaszerdahelyen, a Felvidéki Vállalkozói Expon került sor.

A védjegy az alábbi vállalkozások részére került odaítélésre, amelyet 2023.9.30-ig viselhetnek.