A vállalkozónak a cégvezetéshez szüksége van néhány alapvető képességre, melyek nem feltétlenül veleszületettek, viszont elsajátíthatók és fejleszthetők.

Elsősorban tisztában kell lennünk képességeinkkel és lehetőségeinkkel. Körültekintő helyzetelemzést kell készítenünk a piaci viszonyokról, ezzel szemben pedig a tudásról és kompetenciákról, melyekkel rendelkezünk. Az utóbbiakat új munkatársak felvételével szélesíthetjük.

Olyan vállalkozó ismerőseink, akik már jártak hasonló cipőben, mentorként tanácsokkal láthatnak el, megoszthatják tapasztalataikat, melyek által számos ismeretlen helyzetet szakmaibban tudunk kezelni.

Lényeges dolog odafigyelni az ügyfelekre. Egy cégvezetőnek az ügyfelei szemével kell szemlélnie termékét, mert az ő véleményük és elvárásaik befolyásolják leginkább a termék kelendőségét.

A cégvezetőnek optimális esetben rendelkeznie kellene néhány alapvető tulajdonsággal, melyeket viszont hiányuk esetén el lehet sajátítani, fejleszteni lehet. Azon felül, hogy képesnek kell lennie motiválni munkatársait, meg kell tanulnia a helyes helyzetértékelést, a lehetőségek gyors felismerését, a sematikustól eltérő gondolkodást, a gyakorlatiasságot és a meggyőző erő effektív használatát.

Bővebben a http://www.vallalkozzitthon.hu/hirek/Ot-tipp-a-vallalkozoi-kepessegek-fejlesztesehez hivatkozáson.

forrás: vallalkozzithon.hu