A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága 2018. június 11-és 14-e között nyári képzést szervez. A nemzetpolitikai államtitkárság 2016-ban  meghirdette a 2016 a külhoni magyar fiatal vállalkozók éve programot. A program keretében 2016 júniusában fiatal vállalkozóknak és vállalkozni vágyó fiataloknak szerveztek továbbképzést Mezőkövesden, amelyen két turnusban 200 vállalkozóval kezdődött meg a közös munka. Pályázati kiírásaik, több körös Kárpát-medencei és magyarországi mentorálásaik során láthatták a nyári képzésen megszerzett ismeretek, vállalkozási ötletek megvalósítását, továbbfejlesztését, a vállalkozói csapat közösséggé formálódását. Ezért is tartották fontosnak, hogy 2017-ben a 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve program keretében is folytassák a megkezdett munkát.
A nyári képzés célja, hogy folytatódjon a külhoni magyar vállalkozók korábbi években megkezdett szakmai képzése a Design Terminál tapasztalt mentorainak segítségével, továbbá a célok közé tartozik a két év alatt elért eredmények összegzése is.

Regisztrálni a következő űrlap kitöltésével lehet: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf4WP3rqRp1gOie_4nVEfRc21GQ3KTh9t6MHLk93wYrBjqpGA/viewform?c=0&w=1