Manapság számtalan információt szerezhetünk a nyilvános adatbázisokból potenciális üzleti partnereinkről, ügyfeleinkről, illetve versenytársainkról, melyekre szükségünk van üzleti környezetünk átlátása érdekében.

Azt, hogy egy adott cég létezik-e vagy legális tevékenységet folytat-e, az egyéni vállalkozói jegyzékben (Živnostenský register), illetve a cégjegyzékben (Obchodný register) ellenőrizhetjük.

Amennyiben arra vagyunk kíváncsiak, van-e az adott cégnek tartozása a biztosítók felé, közvetlenül a társadalom- illetve egészségbiztosító weboldalán kell átböngésznünk a tartozók listáját.

Ha meg szeretnénk bizonyosodni arról, hogy partnerünk nincs végelszámolás alatt, fel kell keresnünk a https://ru.justice.sk/ru-verejnost-web weboldalt.

Az ingatlanok tulajdonosairól az ingatlan-nyilvántartásban (Kataster nehnuteľností) informálódhatunk.

A felsorolt nyilvántartásokon kívül az erre szakosodott cégekhez is fordulhatunk segítségért, melyek minden kért és releváns információt összegyűjtenek, szolgáltatásaik viszont már nem ingyenesek.

További információs lehetőségek az alábbi hivatkozáson találhatók: https://www.podnikajte.sk/manazment-marketing/c/2760/category/manazment-a-strategia/article/co-zistime-vo-verejnych-registroch.xhtml

forrás: podnikajte.sk