A vállalkozóknak, akiknek kötelező elektronikus vagy virtuális pénztárgépet használniuk, további kötelezettségeik is létrejönnek ebből kifolyólag.

Mi a különbség az elektronikus és a virtuális pénztárgép között?

Elektronikus pénztárgép alatt olyan elektronikus regisztrációs berendezést értünk, mely memóriával, regisztrációs berendezéssel, a vásárlónak szóló ábrázoló berendezéssel, órával, nyomdával és billentyűzettel van ellátva, mely részek együtt egy egészet képeznek. Elektronikus pénztárgépként a hagyományos számítógép is használható, amennyiben az el lesz látva a megfelelő programmal és nyomdával.

Virtuális pénztárgép alatt olyan webhelyet értünk, mely a Szlovák Köztársaság Pénzügyi Igazgatósága által lett létrehozva (Finančné riaditeľstvo SR), és egy a vállalkozónál található berendezésen keresztül kommunikál a vállalkozóval. A virtuális pénztárgép lényegében egy applikáció, melyhez csatlakozni lehet az adott berendezésen keresztül. Berendezés alatt számítógépet, notebookot, táblagépet esetleg okostelefont értenek (természetesen a szükséges operációs rendszerrel ellátva).

Az egyes pénztárgépek használatához tartozó vállalkozói kötelezettségek az alábbi hivatkozáson olvashatók: https://www.podnikajte.sk/dane-a-uctovnictvo/c/3075/category/dane/article/povinnnosti-pokladnica.xhtml

forrás: podnikajte.sk