A Szlovákiai Magyar Fiatal Vállalkozók Szövetsége szervezésében április 19-én és 20-án kerültek megrendezésre a kapcsolatépítő klubtalálkozók. Két nap alatt három városban találkoztak helyi és környékbeli fiatal vállalkozók. Komáromban, Rimaszombatban és Szepsiben is nagy érdeklődés mellett zajlott a rendezvény.

A klubtalálkozók legfőbb célja, hogy a vállalkozóknak lehetőséget biztosítson találkozni és kapcsolatokat teremteni azokkal a vállalkozókkal, akik az adott régióban tevékenyek.  Továbbá a klubtalálkozón a vállalkozók egy aktuális témakörben előadást hallgathatnak meg már befutott, tapasztalt vállalkozóktól, illetve a jelenlévők egymással is megoszthatják tapasztalataikat az aktuális témát illetően.

Az előadó felkeresése során mi azt tartjuk szem előtt, hogy az illető a szakterületén a legjobbak közé tartozzon. Így a mostani klubtalálkozón Földi Miklós Dánielt hallgathatták meg a jelenlévők, aki a vállalkozáspszichológia és a neuromarketing szakértője. Célja, hogy minél több embernek át tudja adni a hatékony, egyszerű, és modern tudását, és minél többen kezdjék el használni saját üzleti vállalkozásukban.

Az előadása során az üzleti pszichológia szemszögéből vizsgálta meg az árazástechnikát. Mivel minden vállalkozó árakkal dolgozik, nagyon érdekes és értékes információk voltak számukra, amiket az előadó megosztott velük. Arra hívta fel a figyelmet, hogy a termék vagy szolgáltatás árazásánál mindig két oldalt kell vizsgálni. Egyrészt azt a hasznot, amire szert szeretnénk tenni, másrészt azt, hogy a vásárlóra az ár milyen hatással lesz.

Az előadások után a jelenlévő vállalkozók közt jó hangulatú, kötetlen beszélgetés alakult ki mindhárom helyszínen, amiből mi azt a tapasztalatot szűrtük le, hogy a vállalkozók igénylik a találkozásokat és kapcsolatteremtési lehetőségeket más vállalkozókkal. A következő klubtalálkozóra júliusban a Martosi Szabadegyetem keretei közt fog sor kerülni, ahol nemcsak a környékbeli vállalkozók lesznek jelen, hanem az egész Kárpát-medencéből érkeznek fiatal vállalkozók a rendezvényre és a határon túli magyar fiatal vállalkozókat tömörítő szervezetek is bemutatkoznak.