Szövetségünk elnökét, Iván Tamást kérdezte a dunaszerdahelyi.sk portál a nyitókonferencia tapasztalatairól.

Az eredeti interjú ITT olvasható.

Már száz felett a vállalkozók társasága

A hétvégén portálunkon is olvashattak a Szlovákiai Magyar Fiatal Vállalkozók Szövetségének nyitókonferenciájáról, amelynek tagjai között jócskán akadnak dunaszerdahelyiek is. Az első tapasztalatokról kérdeztük Iván Tamást, a szervezet elnökét.

Hogyan értékeli a nyitókonferenciát?

Véleményem szerint nagyon motiváló volt, hiszen hozzávetőlegesen 220-an gyűltünk össze a komáromi Tiszti pavilonban. Ami még fokozta az összeképez, hogy ennek a 220 embernek a 95%-a fiatal vállalkozó, vagy vállalkozni vágyó volt. Ennek felettébb örültünk, hiszen sikerült megszólítanunk a célközönséget. A nyitókonferencián egyértelmű vált számunkra, hogy nem csak mi érezzük úgy, hogy szükség van egy ilyen kezdeményezésre, hanem sokan mások is. Ez ad nekünk erőt és garanciát arra, hogy ez egy működőképes történet lesz, hiszen a cél közös, összefogni és erősíteni a szlovákiai magyar vállalkozókat.

Milyen visszajelzéseket kapott a résztvevőktől?

Mindenki nagyon érdeklődő volt és motivált. Rengeteg visszajelzést kaptunk azóta különféle vállalkozóktól, akik felajánlották a segítségüket a szervezet építésében, a programok kivitelezésében. Ez nagy örömmel tölt el minket, hiszen elindult egy pozitív folyamat.

Sikerült a tagságot is növelni?

Igen sikerült, jelenleg 120 taggal rendelkezünk és ez a szám folyamatosan növekedik.

Milyen lépesek várnak a szövetségre a közeljövőben?

Két fő prioritást kell itt megfogalmaznom. Az első azok a programok kivitelezése, amit év elején megígértünk, tehát a regionális képzések, expo, év vállalkozója verseny és tanácsadási programok. Természetesen tanácsadási programok az első naptól csatarendbe vannak állítva. A másik fontos cél az, hogy kialakuljanak kapcsolatok, barátságok a vállalkozók között. Nagyon fontos, hogy ismerjék egymást és közvetlen kapcsolatba kerüljenek, hiszen ez a garancia arra, hogy mint a vállalkozók növeljék kapcsolati tőkéjüket és mint arra, hogy a szövetség is sikeres legyen.