A „2018 a külhoni magyar családok éve” tematikus év keretében a Nemzetpolitikai Államtitkárság szervezésében november 21-én valósult meg Komáromban a Kárpát-medencei őszi körút elnevezésű szakmai program, amely során a résztvevők hasznos előadásokat hallgathattak meg, továbbá a jelen lévő vállalkozók személyre szabott mentoráláson vehettek részt. A felvidéki állomás társszervezője a Szlovákiai Magyar Fiatal Vállalkozók Szövetsége volt. A rendezvényen az előadásokat és a mentorokat a Design Terminal biztosította.

A délelőtt folyamán elsőként Farkas Zsuzsanna, a CASON alapítója tartott előadást arról, mit érdemes szem előtt tartani, amikor valaki új embereket szeretne felvenni a vállalkozásába. Saját tapasztalataiból kiindulva tanácsolta a jelenlévőknek, melyek azok a szempontok, amikre oda kell figyelni a munkaerő toborzás, kiválasztás és a munkatárs megtartása során, továbbá hogyan lehet a lehető legjobb munkatársat megtalálni.

Ezt követően a hatékony időmenedzsment került terítékre. A jelenlévők Mészáros Anitától, bankszektori szakértőtől hasznos tanácsokat kaptak azt illetően, hogyan lehet a legjobban kihasználni a munkára szánt időt, mik azok az eszközök és módszerek, amelyeknek köszönhetően mindenki képes lesz hatékonyan beosztani az idejét, valamint megteremteni az egyensúlyt a munka és a magánélet között.

Az előadásokat követően, a délután folyamán a vállalkozóknak lehetőségük volt a jelen lévő mentorok segítségét kikérni és véleményét meghallgatni abban a témakörben, amely jelenleg a vállalkozásának mindennapi működését leginkább befolyásolja. A résztvevő mentorok személyenként 45 perces konzultáció keretében adtak tanácsot egy-egy vállalkozónak. A mentorok között volt az említett két előadó, továbbá Dintsér Andrea, a YourStory.hu alapítója, valamint Hernyák László, a Hernyák birtok vezetője.

A vállalkozók elmondása alapján egy rendkívül hasznos napot töltöttek el, ugyanis az ő meglátásuk szerint is szükségesek az ilyen képzések, amikor a vállalatvezetéshez szakemberektől kapnak tanácsokat és hasznos tippeket. További előnye az ilyen alkalmaknak, hogy a vállalkozók egymást is megismerhetik, kapcsolatokat építenek, és számos tapasztalatra tesznek szert.

A rendezvényen készült fotók az alábbi linken tekinthetőek meg.