Az Év Vállalkozója verseny idei döntőjére 2019. március 30-án került sor Komáromban, a Tiszti Pavilonban.

A tavalyi tapasztalatok alapján két külön kategóriában hirdettük meg a vállalkozói versenyt. Az első kategóriában a most induló, „kezdő” vállalkozók jelentkezését vártuk, melyek legfeljebb 2 pénzügyi évet tudnak maguk mögött. A második kategóriában a „haladó” vállalkozásokat, melyek legalább 2 lezárt pénzügyi évvel rendelkeznek.

A Szlovákiai Magyar Fiatal Vállalkozók Szövetségének 450 tagja közül 50 vállalkozó nevezett be az Év vállalkozója versenybe.

Miután Iván Tamás, a közel három évvel ezelőtt alakult Szövetség elnöke köszöntötte az esemény résztvevőit, Keszegh Béla, Komárom polgármestere üdvözlő szavai hangzottak el.

A szakmai zsűri előzetes értékelése alapján a kiválasztott vállalkozások prezentáció keretében mutatták be 2018-as eredményüket, termék vagy szolgáltatás fejlesztésüket, illetve jövőbeli víziójukat.

A kezdők, vagyis a legfeljebb két éve vállalkozók és a haladók közül is öten-öten mérték össze tudásukat a döntőben helyet foglalt öttagú szakmai zsűri előtt, amelynek tagjai voltak Czimbalmosné Molnár Éva, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának felvidéki főosztályvezetője, továbbá olyan elismert egyetemi tanárok, docensek, mint Dr. Simon Vilmos, MEDIANETS laborvezető, valamint Bacsa László, a Demola Budapest vezetője, és a Műegyetemi Technológia és Tudástranszfer Iroda igazgatója. Nagy örömünkre szolgál, hogy a zsűrinek olyan vállalatok ügyvezetői is tagjai voltak, akik hosszú évek során szerzett tapasztalattal rendelkeznek a vállalkozás irányításában. Ők Bacsa Gábor, a Carat Hungary 21 Média Kft ügyvezető igazgatója és Schmid Peter, a REJLEK Metal & Stamping Kft. ügyvezetője.

A zsűritagok közös döntése nyomán az idei dobogósok a kezdők kategóriájában:

1. Francisti Tamás (Cheesio Kft – Alsószeli)

2. Bott Gergely (Studio Art Now – Dunaszerdahely)

3. Viola Melinda és Tibor (Violinda – Párkány)

A haladók kategóriájában:

1. Keszeli Ákos (furbify – Gúta)

2. Kusza Csaba (Fabrika SK Kft – Rimaszombat)

3. Papp Vargha Katalin (CHOCOMAZE – Komárom)

Az év kétnyelvű vállalkozója különdíjat is Keszeli Ákos kapta.

A tavalyi tapasztalatok alapján idén is mentorprogramban részesültek a verseny döntőjébe bejutók. Emellett az első három helyezett kiemelt díjazásban is részesült: PR mediális megjelenés, marketing díj 1000 euró értékben, VIP-kártya a Szövetség kiemelt rendezvényeihez, vállalkozói tréningeken való díjtalan részvétel. Az év kétnyelvű vállalkozója 150 eurós különdíjban részesült, ami a vállalkozókat arra motiválja, hogy minden platformon magyarul is akarjanak kommunikálni.

Ezúton is szeretettel gratulálunk minden nyertesnek, továbbá mindenkinek, aki benevezett a versenybe! További munkájukhoz innen is sok erőt, szorgalmat és kitartást kívánunk!