Az egyéni vállalkozói tevékenységet fel lehet függeszteni minimum 6 hónapra és legfeljebb 3 évre az egyéni vállalkozói hivatalnak történő bejelentés után. Az ekkor bejelentett felfüggesztési idő viszont menet közben módosítható egy hasonló bejelentés által, amennyiben korábban szeretnénk folytatni a vállalkozói tevékenységet, mint terveztük. Ezt megtehetjük személyesen, illetve elektronikus formában is, ha rendelkezünk elektronikus személyi igazolvánnyal. Ilyen esetben a hagyományos 4 eurós díj helyett 2 eurót térítünk.

Amennyiben a vállalkozó mindenféle vállalkozói tevékenységét megszüntette az egyéni vállalkozói tevékenység felfüggesztésével, az egyéni vállalkozói hivatalon kívül a társadalombiztosítónak, az egészségbiztosítónak és az adóhivatalnak is be kell jelentenie vállalkozói tevékenységének folytatását.

Az ilyen esetben érvényes járulékokat és adókötelezettséget érintő tudnivalók az alábbi hivatkozáson találhatók: https://www.podnikajte.sk/start-podnikania/c/3164/category/zivnost/article/obnovenie-pozastavenej-zivnosti-2017.xhtml.

forrás: podnikajte.sk