Amennyiben új bank mellett döntünk, megszüntetjük az idáig használt vállalati számlánkat, illetve újat alapítunk, a változásokról értesíteni kell az adóhivatalt. Ez minden adófizető (jövedelemadó, hozzáadottérték-adó, stb.) vállalkozó számára kötelező.

A vállalati számlát érintő változásokról a változást követő 30 napon belül szükséges értesíteni az adóhivatalt, tehát legkésőbb 30 nappal az adott vállalati számla megszüntetése után, illetve 30 nappal az új számla megalapítását követően (az értesítés mindkét esetben szükséges.)

Az adóhivatal értesítésének elmulasztása 30 – 3 000 euró büntetéssel jár.

A változást személyesen, levélben vagy akár elektronikusan is be lehet jelenteni a pénzügyi hatóság (Finančná správa SR) weboldalán keresztül. Az elektronikus bejelentéshez az alábbi hivatkozáson található nyomtatvány használható: https://www.podnikajte.sk/Data/881/UserFiles/prilohy-v-clankoch/2017-05-09-Ziadost-oznamenie-zmeny-uctu.pdf

További részletek az adott témában a https://www.podnikajte.sk/dane-a-uctovnictvo/c/3251/category/dan-z-prijmov/article/oznamenie-zmeny-uctu-na-podnikanie.xhtml hivatkozáson találhatók.

forrás: podnikajte. sk