Többek között a technológia fejlődése is okozza, hogy idővel az egyes foglalkozások kereslete csökken, gépek helyettesítik az emberek munkáját, más területeken viszont új igények keletkeznek.

A www.businessnewsdaily.com amerikai portál a nemrégiben 10 olyan foglalkozást mutatott be, melyek az amerikai munkaügyi minisztérium adatai alapján a legkeresettebbek lesznek a 2017-2024-es periódus során.

Elsőként a szélturbina technikusokat említi a tanulmány, mely foglalkozás iránti keresletet az egyre erősödő környezetbarát energiahasználat és közvélemény erősít. Népszerűek lesznek az egészségügyi szolgáltatások, fizioterapeuták, orvosi asszisztensek, idősek és betegek otthoni gondozása, ami a mai felgyorsult élet következménye, továbbá a statisztikusok és analitikusok, pénzügyi tanácsadók személyi pénzügyek terén, illetve a kartográfusok iránti érdeklődés is nőni fog.

Bővebb információk az egyes foglalkozásokról és az irántuk való érdeklődés növekedésének mértékéről az alábbi hivatkozáson találhatók: https://podnikam.webnoviny.sk/spoznajte-nami-10-najziadanejsich-povolani-buducnosti/

forrás: podnikam.sk