A vállalkozás beindításánál sok megválaszolatlan kérdés foglalkoztatja a fiatal vállalkozót azon felül, hogy miből teremt pénzügyi hátteret cégének, és nem egy jelentős döntés előtt áll.

Mielőtt komoly összeget fektetünk egy ötletbe, tanácsos azt ismerősökkel, potenciális vásárlókkal vagy szakértőkkel letesztelni, hogy még időben kiderüljenek a terv esetleges buktatói.

A visszajelzés a fogadó felek részéről nagyon fontos, viszont nem jó, ha elmerülünk a felesleges információk tömegében – túl nagy elvárásokat von maga után és nem lehet mindenkinek megfelelni. Ennek elkerülése végett tanácsot kérhetünk befutott, tapasztalt vállalkozó ismerőseinktől, akik már rutinosabban tudják szelektálni a fontosat és értékeset a kevésbé lényegestől.

A siker egyik kulcsa továbbá a helyén való reklám és marketing, melyet sokszor lebecsülünk, mely nélkül viszont manapság nehéz a piacon maradni. Jó, ha van egy előre kidolgozott minőségi tervünk cégünk, termékünk népszerűsítésére.

A kapcsolatok szintén fontosak egy vállalkozó életében. Legyen az partnerek vagy potenciális vásárlók terén. Ki kell használni az adandó lehetőségeket az újabb és újabb kapcsolatok megteremtésére. Sosem tudhatjuk előre, milyen kapcsolatból tudunk majd a jövőben meríteni.

Nehéz egyedül érvényesülni, csapatban az erő a vállalkozás esetében is. Jó, ha olyan megbízható emberekkel vesszük magunkat körül, akik másban jók, mint mi, és nem félnek elmondani eltérő véleményüket egy adott probléma megoldása kapcsán. A közös munka által tud a cég igazán haladni.

forrás: penzesprofit.hu