Amennyiben több gépjármű fut a vállalkozásban, sokszor igényes észben tartani, mikor aktuális a technikai és kibocsátás ellenőrzés (TK, EK). Személyautók esetében kétévente esedékesek az említett ellenőrzések. Érvényes engedélyek hiányában a gépjármű tulajdonosát 165-165 eurós büntetés fenyegeti engedélyenként. Amennyiben a büntetés kifizetéséről szóló felhívás kézbesítését követő 15 napon belül térítjük a büntetés kétharmadát, a büntetés kifizetettnek minősül. (Tehát 330 euró büntetés esetén 220 euró térítése 15 napon belül a teljes büntetés kifizetésének számít.)

Automatikus figyelmeztetést az engedélyek lejárta előtt a www.jiscd.sk (Egységes információs rendszer a közúti közlekedésben – Jednotný informačný systém v cestnej doprave) hivatkozáson regisztrálva lehet kérvényezni.

Az online regisztráció menete elektronikus személyi igazolvánnyal vagy anélkül a következő hivatkozáson található: https://www.podnikajte.sk/manazment-marketing/c/3242/category/informacne-technologie/article/notifikacie-stk-emisna-kontrola.xhtml

forrás: podnikajte.sk