A Szlovákiai Magyar Fiatal Vállalkozók Szövetsége szervezésében került megrendezésre Ipolyságon 2019. június 18-án a II. Garam- és Ipoly-menti üzletember-klubtalálkozó. A rendezvény helyszíne a gyönyörű környezettel és kilátással szolgáló István Pince és Panzió volt. Közel ötven vállalkozó és üzletember gyűlt össze a régióból, beleértve a lévai, nagykürtösi és az érsekújvári járást is.

A rendezvényt Mészáros Attila, a Szlovákiai Magyar Fiatal Vállalkozók Szövetségének alelnöke nyitotta meg. Köszöntő szavaiban kifejtette: a Szövetség célja a fiatal vállalkozók számára érdekvédelmi szervezetként való működtetése és folyamatos képzések, tréningek biztosítása. A mostani klubtalálkozó célja az önfejlesztés mellett az üzleti kapcsolatépítés volt.

A találkozó vendége és előadója is egyben Dicsőfi Balázs, a Dale Carnegie Magyarország trénere volt. Előadásának témája a vezetés- és utódlásmenedzsment volt. A világot megjárt üzleti szakember több, mint egy órás előadásában kifejtette, milyen módszerek segítik előre egy vállalkozás fejlődését, legyen az akár egy-két személyt foglalkoztató családi vállalkozás, vagy egy nagyobb alkalmazotti létszámmal dolgozó középvállalkozás. Saját munkássága példájával mutatta be, milyen egy vállalkozás fokozatos építésének stratégiája, melyek azok a vezetői eszközök, amelyekkel fejleszthető egy vállalkozás. Előadásának másik témája az utódlásmenedzsment volt, amely azokat az üzletembereket szólította meg leginkább, akik szeretnék majd a fiatalabb generációnak átadni a már meglévő vállalkozásukat. Kifejtette a helyes folyamatát ennek a felelősségteljes lépésnek is.

Az előadás második részében a jelenlévő üzletemberek tehettek fel kérdéseket a témával kapcsolatban Dicsőfi Balázsnak, aki örömmel és segítőkészen állt rendelkezésre a válaszadásban.

A klubtalálkozóra elkísérte az előadót kollégája, Eperjesi Ferenc is, aki az előadást követően szólt pár szót a jelenlévő üzletemberekhez, és felhívta a figyelmet arra, hogy milyen tanulságos és hasznos előadást hallhatott a jelenlévő közönség.

A rendezvény második felében a megjelent üzletemberek és vállalkozók személyes bemutatkozására került sor, ahol mindenki pár szóval jellemezte vállalkozása tevékenységét. Így megismerhették egymást és vállalkozásaikat is a megjelent üzletemberek.

Ezt követően a vállalkozók közötti eszmecsere már kötetlen formában folytatódott tovább a helyszínen. A vendégek szívesen ismerték meg a helyi vállalkozókat és adtak üzletvezetéssel kapcsolatosan sok értékes információt, tanácsot számukra.

Mészáros Attila a rendezvény zárásaként megköszönte Dicsőfi Balázsnak, hogy elfogadta a meghívást, és értékes előadásával hozzájárult a régió vállalkozóinak szakmai fejlődéséhez. Végezetül elmondta, hogy a következő klubtalálkozót valószínűleg Léván rendezik majd.

 

Gyekiczky Adrienn