Fodor Enikő

Fodor Enikő

Mag Fodor Enikő vagyok a Gömörben található Guszona községéből. Középiskolai tanulmányaimat Magyarországon folytattam, angol szakirányú osztályban. 2011-ben intézményi kommunikátor OKJ szakképesítést szereztem az Eszterházy Károly Főiskolán, majd ugyanitt nemzetközi tanulmányok alapszakon BA képesítést. Utóbbin a regionális közpolitika volt a szakirányom. Jelenleg a Budapesti Gazdasági Egyetem MA-s hallgatója vagyok szintén nemzetközi tanulmányok szakon.

A munka világába már 2011-ben belecsöppentem. Több éven keresztül webáruházaknál (PlazaMarket s.r.o, DUOwebshop, s.r.o.) dolgoztam. Legtöbbnél fordítással, ügyfélszolgálattal foglalkoztam, később hivatalos ügyekben is eljártam. Cseh és szlovák hivatali ügyekkel bíztak meg, ilyen volt például a cseh részleg megalapítása és a cseh cég megalapításához szükséges papírok elintézése. Fontos mérföldkő volt életemben 2014 ősze, amikor Csáky Pál európai parlamenti képviselő brüsszeli irodájában töltöttem 3 hónap szakmai gyakorlatot. 2015. áprilisában a Mobilonline s.r.o. vállalatnál helyezkedtem el. Munkaköröm a magyar piacra való bejutást ölelte fel (magyar weboldal tartalmi kivitelezése, szükséges szerződések megkötése, piacelemzés, marketing). Ugyanez év szeptemberében a Rimaszombati Városházán kezdtem el dolgozni projekt referensként a városfejlesztési részlegen. A különböző vállaltoknál megtanultam, hogyan épülnek fel a vállalatok, hogyan kell piackutatást, termékmarketinget végezni és új piacra bekerülni.

Jelenleg anyasági szabadságon vagyok, és a Via Nova támogatásával fiatal vállalkozókat segítek projektírás terén, illetve a Gömöri Ifjúsági Csoport nonprofit szervezet elnökeként is írok projekteket. Három sikeres projekten vagyunk túl (két projekt a Bethlen Gábor Alapnál lett sikeres, egy pedig a Besztercebányai Megyei Önkormányzatnál). Fontosnak tartom magyar közösségünk erősítését, ezért is választottam ezt az utat. Hiszem, hogy vállalkozóink támogatásával a gazdasági fejlődés nálunk is elindul.

Enikő a projektvezetés, a kommunikáció és a nemzetközi piacok megismerésében fog tudni nektek segítséget nyűjtani. Kérdezzetek tőle bátran!

Facebook